Om Vaggeryds maskin

Ständig utveckling - tillsammans

Vi har alltid haft som filosofi att jobba långsiktigt och nära kunden och på så sätt utvecklas tillsammans med kunderna. Under åren har Vaggeryds Maskin utvecklats från att vara en underleverantör av svetsade detaljer till att erbjuda kompletta produkter och delsystem för i inbyggnad i truckar. Detta görs genom en tät koppling mellan utvecklingsavdelningen och produktion för att uppnå högsta möjliga kundvärde.

 

Ständig utveckling - teknik

Ständig utveckling betyder också kontinuerliga investeringar i ny utrustning och nya processer. Under 2019 påbörjades vår automationsresa då den första roboten installerades i svetsverkstaden. Robotcellen hanterar upp till 3 m långa produkter med vikt upp till 750 kg.


Ständig utveckling - produkter

Vi utvecklar och vidareutvecklar ständigt våra produkter. Mycket att utvecklingen sker i kundorderstyrda projekt vilket innebär att produkterna skräddarsys mot kundens önskemål.

 

Historik

Sedan början av 2000-talet har Vaggeryds Maskin varit leverantör av komponenter och truckstativ till Toyota Material handling. 

Under 2009 levererades de första komponenterna till AGVE Group som idag är en viktig partner till Vaggeryds Maskin.

2010 började leveranserna av till Atab Automationsteknik, ett samarbete som innebär att vi idag är hovleverantör av lyftenheter till deras Auto-truckar.

2014 utvecklades den första specialanpassade trucken för däckhantering. Ett segment som vuxit kraftigt och idag innefattar manuella och elektriska staplartruckar med lyfthöjder upp till 6,5 meter.

Vaggeryds Maskins mål är alltid att hitta nya samarbeten där vår kompetens, erfarenhet och möjligheter till synergieffekter hjälper kunderna att öka sin konkurrenskraft.


Besöksadress
Krokvägen 1
567 32 Vaggeryd

Postadress
Krokvägen 1
567 32 Vaggeryd

Telefon
0393-102 00

E-post
info@vaggerydsmaskin.se


Skicka meddelande